+31 612 616 245

Tatoeage / PMU verwijderen

  1. Home
  2. Tatoeage / PMU verwijderen

Meer informatie? Bel ons!

+31 612 616 245

Hoe werkt de Laser Removal?

Spijt gekregen van uw tattoo of wilt u hem gedeeltelijk verwijderen. Met onze ND: YAG Laser is dit geen enkel probleem. De YAG Laser is de veiligste, snelste en meest verantwoorde laser ooit om tatoeages te verwijderen.

De YAG Laser zal de ingekapselde inktdeeltjes door laserstootjes uit elkaar doen spatten, deze verdwijnen dan geleidelijk uit het lichaam, drink vooral veel water de eerste week. Inkt is een niet lichaams-eigenstof en zal daarom door het lymfesysteem via de nieren worden uitgescheiden. Hier zult u niets van merken.

Voor het verwijderen van een tatoeage zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen kan vooraf nooit precies worden vastgesteld.

Meestal zijn er 2 ‘a 3 behandelingen nodig om de PMU zodanig lichter te maken dat deze kan worden hersteld. Voor een tatoeage zijn meer behandelingen nodig. Het aantal behandelingen is afhankelijk van:
– Het type tatoeage, de gebruikte inkt
– De diepte en ouderdom van de tatoeage
– De kleur, diverse kleuren vragen om verschillende aanpak
– De locatie, op gevoelige plekken gebruiken we een lagere energie, dus meerdere behandelingen.

Veel gestelde vragen

Is het schadelijk voor mijn wenkbrauw haartjes om PMU van wenkbrauwen te verwijderen?
De eventuele haartjes in de wenkbrauwen zullen niet beschadigd worden. Soms worden de haartjes wat lichter van kleur door de behandeling, dit hersteld zich weer en de nieuwe haren zullen weer in de normale kleur terug groeien.
Kan ik direct na de behandeling weer make-up dragen?
Het behandelde gebied heeft ongeveer 7 dagen nodig om te genezen. Daarna kunt u op die plaatsen weer make-up aanbrengen.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het aantal behandelingen is afhankelijk van: – Het type tatoeage, de gebruikte inkt – De diepte en ouderdom van de tatoeage – De kleur, diverse kleuren vragen om verschillende aanpak – De locatie, op gevoelige plekken gebruiken we een lagere energie, dus meerdere behandelingen.
Doet de behandeling pijn?
De behandeling is niet pijnloos maar kan zonder verdoving worden toegepast. Het is vergelijkbaar met het aanbrengen van een tatoeage. Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld en beschermen we de huid.
Hoe reageert mijn huid op een behandeling?

Tijdens en direct na de behandeling wordt de huid wit en ondoorzichtig. Dat effect verdwijnt na 10 of 20 minuten. Daarna zal de huid gaan gloeien, dit is het best te behandelen met cool packs. De beste manier om de huid te behandelen is met Betadinezalf, hierdoor houdt u de huid gelijk soepel. Er kunnen na een paar dagen korstjes en/of blaartjes ontstaan, hier moet u echt afblijven. Na enkele weken ziet u het resultaat van de behandeling. Na de behandeling mag u niet onbeschermd in de zon, als u toch in de zon gaat moet de behandelde plek worden beschermd met een factor 50. Ook zwemmen wordt afgeraden.

Verwijderen jullie ook gekleurde tattoos?

Het licht van de YAG laser wordt zeer goed geabsorbeerd door alle denkbare kleuren die in een tattoo kunnen voorkomen. De kleuren zwart en donkerblauw zijn vrij snel verdwenen. Bij groen, rood, paars en licht blauw zijn er vaak meer laserbehandelingen nodig.

Let op

Wat is belangrijk na de behandeling zolang de korstjes aanwezig zijn, tenzij anders vermeld:

Vermijd contact met water
Zorg voor een droge omgeving om het behandelde gebied
Gebruik de eerste 7 dagen geen crèmes en andere producten anders dan aanbevolen. Wrijf of krab de korstjes er niet weg, deze vallen er vanzelf af
Gebruik van sauna, sporten en zweten wordt de eerste 2 weken afgeraden
Bescherm het behandelde gebied tegen licht en zon
Het behandelde gebied dient ten minste tot 3 maanden na de behandeling ingesmeerd te worden met een hoge bescherming factor 30-50 SPF

Meer informatie? Bel ons!

+31 612 616 245

Whatsapp whatsapp