+31 612 616 245

Pigmentvlekken verwijderen

  1. Home
  2. Pigmentvlekken verwijderen

Meer informatie? Bel ons!

+31 612 616 245

Het ontstaan van pigmentvlekken

De meesten van ons vinden een gebruinde en gave huid een schoonheid ideaal. Daarom stellen we ons graag bloot aan de zon.

Maar overmatige zonbestraling is de belangrijkste factor bij het ontstaan van pigmentvlekken. Vooral mensen op leeftijd krijgen daarom ouderdomspigment vlekken. Helaas gaan pigmentvlekken in de regel niet meer vanzelf weg en kunnen daarmee een blijvende ontsiering vormen.

De oorzaken van pigmentvlekken

De oorzaken van pigmentvlekken zijn: blootstelling aan de zon, huidveroudering, ontsteking aan de huid, hormonale schommelingen en erfelijkheid. Ze ontstaan bij de meeste mensen op de handen en in het gezicht, omdat deze lichaamsdelen in de loop der jaren, veel UV stralen opgevangen hebben . Ouderdomsvlekken zijn, net als bij sproetjes, pigmentophopingen die heel oppervlakkig in de huid zitten. Daardoor zijn ze, in de regel, met laserbehandeling te verwijderen.

Tussen de huidcellen in bevinden zich de pigmentcellen. Deze maken het pigment aan, en voeren die naar de bovenliggende huidcellen. Hierdoor ontstaat onder invloed van zonlicht de bruine huidskleur. Als een soort parapluutjes beschermt het pigment het genetisch materiaal van de celkern.

In principe is de huidskleur gelijkmatig verdeeld. Plaatselijke ophopingen van pigment uiten zich als vlekken. De aanpak is veelzijdig en vergt geduld. Zonnebescherming is noodzakelijk. Ook het onderliggende huidtype speelt een rol bij de behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor ieder persoon is het aantal behandelingen verschillend. Soms is 1 behandeling al voldoende maar meestal 2 of 3 behandelingen nodig.Na de behandeling dient u zonblootstelling te vermijden of een goede sunblocker (SPF 30) aan te brengen. De huid is ongeveer een maand lang extra gevoelig voor zonverbranding op de behandelde plekken.

Meer informatie? Bel ons!

+31 612 616 245

Whatsapp whatsapp